SOMMAR OCH SÅNT


I torsdags hade vi picknick med klassen. Det var kubb,burken,matsäck och sol. Och väldigt bra människor.
Det var awesome.
Sedan åkte jag till Trädgår'n för att planera Roskilde med gänget. Vi var sexton gastar på plats, och då kunde ändå inte alla komma. Ni fattar vad jag säger, det kommer bli grymt!

I fredags hade vi skolavslutning. En äkta skolavslutning. Rektorn höll tal. Tidigare rektorer höll tal, en var 97 år men hade pallat sig dit. Alla klasser visade upp något. Vi hade ett fint bildspel med våra reportagebilder från året. Dom bästa. Vi sjöng Idas sommarvisa och blomstertid. Sedan hade vi lite partaj hemma hos Viktor innan det blev Strand hela natten. Snälla Peter körde hem mig. Vilken hjälte.

I lördags låg jag däckad hela dagen. Björn fick gå och köpa pizza till mig och vi plöjde två filmer. Runt halv nio på kvällen orkade jag handla mat och laga lite kyckling.

I söndags åkte vi till Täby. Jag fick en liten guidad tur där Björn växte upp. Och vi besökte hans mamma vid minnselunden. Det var fint. Sedan handlade vi en fin ros i kruka till min mamma och besökte henne på jobbet.
En sväng till djuraffären och Ikea hann vi med också.
Mustasch- STÅTLIG OCH KURVIG


Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer. Det motsvarar en man i timmen och ca 9 000 män per år.

läs mer här.Se fler mustascher här

Mustasch- DJURISK OCH VILD


Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer. Det motsvarar en man i timmen och ca 9 000 män per år.

läs mer här.Se fler mustascher här

NU: TRÄDGÅR'N

Jag har precis powernappat. Inte det bästa humöret för att dra ut.
Sen glömde B säga att han skulle gymma, så nu har jag väntat helt i onödan och behöver stressa.
Ska bli skönt med en öl på Trädgår'n.

Anonym om
FOTOGRAFISKA:
Fått mer pengar av CSN helt plötsligt eller? ;)


Antar att det någon som menar väl och som skämtar. Ja, jag fick inträdet till fotografiska av skolan. Fotona kostade inte så mycket. Jag fick 100 kronor tillbaka av skolan för att jag lämnade tillbaka min nyckel. Då tänkte jag att jag kunde få köpa de där fotona. Skulle kanske lagt det på något annat. Sorry.

MUSIKTORSDAG, PART 8

Veckans musiktips. Som alltid både gammalt och nytt. Har ni några musiktips till mig?PASSION PIT - LITTLE SECRETSJENNY WILSON - LIKE A FADING RAINBOW


SKÖN DAG

Snart ska jag bege mig i väg till skolan för att hämta upp kaffe och spel. Vi ska ha picknick och jag är packåsnan.
Jag har gjort den godaste pastasalladen. Pasta,kyckling,creme fraiche med tomat och basilika, vitlök,ruccola,färska tomater,röd paprika och massa parmesan!

Ikväll blir det Trädgår'n. Vi ska planera Roskilde och ta lite öl. Det blir en skön dag helt enkelt.


Roskilde.

FOTOGRAFISKA

Idag var jag på Fotografiska.
Jag hade höga förväntningar och har väntat länge på att det ska öppna. Det är ett väldigt bra koncept, och jag gillar att man lyfter fram fotokonsten.
Jag tycker att det var rörigt. Det var snyggt, men det märks att det inte ännu är helt klart. Man såg att det gick anställda och fixade smådetaljer. Det är väl helt lugnt, men jag tycker att man ska arbeta på att göra det mer lättsett för besökarna.

Lennart Nilsson
Hans utställning Ett barn blir till tror jag att de flesta känner till.  Den är fantastisk och lärorik. Dock hade jag redan sett många bilder så det var inte så spännande.
Den pågår 21 maj - 5 september 2010

Vee Spears
Jag blev helt förälskad i hennes bilder från The Birthday Party. Jag hittade de först i tidningen foto som hade en special med henne någon gång i augusti förra året. Det var kärlek vid första ögonkastet. Så även denna utställning blev lite ospännande eftersom jag redan är så bekant med bilderna.
Hennes utställning pågår 21 maj - 5 september 2010

Annie Leibovitz

Jag har länge varit intresserad av Annie Leibovitz och såg fram mot hennes utställning A Photographer’s Life, 1990-2005. Det var fullt med bilder! Nästan för mycket. Den ligger på övervåningen och var rörig. Det fanns ingen ordning på bilderna. Det hängde privata bilder, porträtt på kändisar och landskapsbilder hej vilt. De var heller inte vad jag vet ordnade efter något tidsband. Många bilder såg nästan likadana ut, och det kan ju vara något syfte med det. Men jag störde mig. Jag gillade heller inte ramarna som användes. Många bilder var väldigt gripande och jag gillade de starkt. Men det blev nog för rörigt för min del, jag kunde inte gå in närmare på något. Jag kunde inte vila mina ögon någonstans.
Pågår 21 maj - 12 september 2010

Joel-Peter Witkin
Han ska ha haft utställningen Bodies. Jag lyckades inte ens hitta till den.
Den pågår 21 maj - 22 augusti 2010 så jag har ju lite tid på mig..


De hade en shop som räddade hela dagen!
Detta har jag shoppat!


De fem översta: Vee Spears
Bild 6: Nan Goldin
Bild 7: Christopher Makos har fotat Andy Warhol
Bild 8: Annie Leibovitz har fotat Scarlett Johansson

Kylskåpsmagnet: Vee Spears


SNART SLUT

Sitter i skolan en sväng. Vi har haft utvärdering, och egentligen har vi gjort det sista nu. Det enda vi har kvar är att gå på Fotografiska idag, vilket kommer bli superkul. I morgon har vi picknick+grillkväll, sedan är det skolavslutning på fredag. Det ska tydligen vara en riktig skolavslutning, med "Blomstertid" och sånt. Sedan blir det klasshäng hela kvällen.

En del kommer sluta i klassen, och jag kommer att sakna dem..


SKEVA NÄTTER.

Något är ju lite skevt med mig. De senaste nätterna har jag varit orolig.
Igår så vaknade B av att jag stirrade in i väggen. Han frågade vad jag tittade på, och jag sa att det inte var något speciellt. Men jag minns att jag sa så för att han inte "behövde" veta.
I natt vaknade jag av spindlar i sängen, vita spindlar, som sen inte visade sig finnas. Jag letade väldigt noga. Sedan började jag prata ängsligt.
Jag brukar inte prata i sömnen.

Nåväl, hoppas att det släpper.

Idag ska jag till fotografiska!Mustasch- LITEN OCH ENVIS


Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer. Det motsvarar en man i timmen och ca 9 000 män per år.

läs mer här.Se fler mustascher här

I NEED BY FAVORITE BOYS, BEN AND JERRY

Idag är jag på dåligt humör. Eller jag blev det i alla fall. Vem fan bryr sig egentligen?
Egentligen skulle jag på trevlig klädbytarkväll, men det blir nog soffan för min del. Önskar att jag hade glass.
gammal bild från London.

Mustasch- PRYDLIG OCH GLAD.


Prostatacancer är Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer. Det motsvarar en man i timmen och ca 9 000 män per år.

läs mer här.


NEJ

Det är inte rimligt att bli utan pengar i maj. Jag pluggar heltid och sliter hårt i skolan, jag skulle aldrig ha tid att arbeta också. Hur är det tänkt för oss studenter att vi ska klara oss i maj? När vi får knappt 2000 kr.

Denna månad kan dra åt helvete. skitliv.

ASS

Dagens i-landsproblem: Jag har köpt ett par svinsnygga brallor. De är schyssta..men de får mitt ass att se ut som om jag kunde dansa. Dvs. ett riktigt bigass.
Idag ska jag gå längst husfasader.

Dessutom vaknade jag pigg som en lärka vid halv sju. Men jag skulle ju inte upp förrän åtta. Så jag tvingade mig själv att sova. Resultat? Vidriga mardrömmar och stentrött.
Borde definitivt finnas någon fabel om det..typ, skyll dig själv.


Bajsdag? Nja, men jag längtar till Roskilde!

MIN HELG

Min helg har varit fin.

I fredags samlades mina härliga klasskamrater och jag hemma hos Viktor. Björn hängde på och fick träffa dem för första gången. Vi drack vin och showade. Det var mest Maria och jag som showade, men ändå.
Vi gick till Trädgårn och hade det kul hela natten. Linnea och Lisa kom också dit. Vi hade en liten likörafton på damtoaletten. Sedan åkte jag hem, hand i hand, med mitt hjärta.

I lördags tillagade vi världens godaste pastasallad. Sedan begav vi oss mot Humlan. Dit kom alla vännerna, och vi drack somriga drycker, skrattade och njöt av den stekheta solen. Det var en perfekt eftermiddag. Det är så typiskt att vi ska släppa in Gävles mål i 91:a minuten bara. Vi kunde inte bara fått vinna?
Efter en snöplig 1-1 match så gick vi till Östra. Käk och bira! Sedan till Spymlan för mer iskall öl. Bra nivå på hela ligan! Men sedan var det dags att fira ett födelsedagsbarn. Morrissey fyllde 51 år, och även om han inte tänkte dra till Scandic Malmen för att fira med oss, så var det bra ändå. Det var Morrissey hela kvällen och halvindieprettotjejer som dansade med kisande ögon, lidande, som om herr Morrissey var den person som förstod henne, ingen annan.
Nåväl, vi mötte Familjen Pivic o co, och det var trevligt som vanligt! Mer sådant tycker jag. Snart,oftare och längre.
Jag och Björn sällskapade med bästa Johanna. Tillika almost granne.

Idag så har vi firat Björns systerson. Han blev glad för Star Wars-lego och var lika glad och härlig som alltid. Det var jättetrevligt och vi spolades inte bort av den stora forsen av regn som öste ner.

Nu är jag redo för en ny vecka!


Denna bild är ifrån somras. En annan gång jag och Johanna var på fest.
Föreställ er oss på kanarieöarna med en sherry i handen.

INGEN BRA TISDAG

Jag blev inte riktigt bra sen senast och är sjuk igen. Så typiskt..
Dagen har spenderats mestadels med att sova, men jag har kunnat jobba lite hemifrån.
Nu blir jag i alla fall ompysslad och det lagas middag. Tur att jag har det så bra.

Klurar fortfarande på hur det kommer att bli med Roskilde. Det verkar inte lösa sig med husbil på något håll.
Så segt..

MÅNDAG

Sitter och äter frukost. Jag känner mig lite duktig eftersom jag gått upp två timmar innan jag behöver. Tänkte åka till skolan och förbereda mig lite tidigare.
Men först, en tvättmaskin till!


PLUS

+
Sol - Äntligen! Nu är det väl ändå dags?
Förlängd deadline - Mycket välbehövligt för alla.
Katter - Det är mysigt med åtta tassar som hoppar runt här hemma.


-
Min kropp - Den börjar minst sagt säga ifrån..
Pengar- Det är dyrt, hela livet är dyrt. Speciellt när man pluggar.
Tid- Den räcker ALDRIG till. Jag hinner inte göra någonting..

SALSA OCH LANDET

Igår kom Johanna över. Vi kikade på min layout, åt godis och drack cola. Supermysigt. Jag är glad att jag har en sån bra vän. Sedan kom Mami och hennes väninna över. Vi drack lite vitt vin och åt en god pastasallad. Sedan cyklade Johanna hem och vi andra begav oss till Fridhemsplan. Vi gick på salsakurs och det var så roligt! Vi fick dansa i par och jag börjar se fram mot att bli pensionär, och gå på dans. Vi en drink på plats innan vi åkte till mitt fina Telefonplan igen. Vi gick till Landet och drack drinkar, Björn mötte upp oss och vi stannade tills de stängde. Det regnade när vi gick hem, men det var inte så kallt. Det var en riktigt mysig promenad.
Jag hade en toppendag!

Idag åt vi brunch ute på gården. Vi ska göra lite ärenden idag innan det blir födelsedagsmiddag.


Nu kommer det inte att komma mer snö.Jag och mamma i vintras.

AIX DEL 6

28 april.
Vi var rätt sega efter gårdagens utgång . Vi solade lite, tog en promenad för att kolla lite grejer till min text och så. Jag satt mest och skrev hela dagen.
MUSIKTORSDAG, PART 7

Nu var det länge sen! Jag måste erkänna att jag nästan glömt bort den här kategorin.
Som vanligt är det både gammalt och nytt.

GOSSIP - HEAVY CROSS


BIRGITTE BARDOT - MOI JE JOUE

Det är alltså inte hennes musikvideo utan reklamen till Dior. Den är så himla fin så den fick vara med!


TICK TACK TICK TACK..

Det har varit en lång dag. Kom hem runt 19.30. Dagen har spenderats i photoshop och indesign.
Jag filar på mitt sista reportage nu. Två är i princip helt layoutade och klara. Nu är det bara den segaste kvar. Jag ska skriva i "jag"-form vilket både jag och min lärare generellt är emot. Men ändå vill hon att jag ska göra det. Nåväl. Övning kallas det ju?

Morgondagen får spenderas på skolan igen, kanske även fredag och helgen. Varför ska jag envisas med att göra tre reportage när uppgiften är ett? Jag är åtminstone ambitiös.

Min huvudvärk är total nu. Dags att inta horisontellt läge..


Izzie.

MORGONSTUND

Jag är officiellt vuxen.
Nej, jag fyller inte år. Jag vaknar 07.00 av mig själv och väljer att gå upp. Två timmar innan jag behöver.
Vad gör jag? klappar katterna och funderar över dagens planer.
Dessutom har jag inte gått upp en enda gång i natt. Vanligtvis blir det 1-4 gånger per natt. Neej, jag är inte stressad.
Mina obefintliga visdomständer har dessutom satt igång och irriterat..


Kattuppdatering:
Izzie hoppar runt och leker, varvar med att springa så fort hon kan från ena sidan av lägenheten till den andra.
Hon hoppar upp i soffan gosar lite, spanar in Zera, kravlar sig in under sängen och börjar leka igen.

Zera ligger och sover ute. Alltså inte inne i hennes koja. Då och då tittar hon på mig och sedan blundar hon. Ibland när Izzie dundrar runt som mest så tittar hon ner på henne också. Men det märks att Zera är en nattkatt!


Fotat en annan morgon, när jag vaknade upp i Aix en Provence.TJEJER

I helgen flyttade två tjejer in hos mig.


Det här är Zera. En stor kattkvinna som är väldigt nyfiken.


Det här är Izzie. En blåögd skönhet som trivs när hon får göra precis som hon vill.

MINA PROVSVAR

Ni är ett par som undrat.Så detta blir ett personligt inlägg.


Ja, jag fick mina provsvar. Jag har magkatarr och kan snart få magsår. Det pågrund av att jag stressar. Jag vet att mina närmaste kan säga "Vad var det jag sa". För ni har sagt att det kommer sluta dåligt.

Jag måste trappa ner nu. Som så många gånger förut. Mitt problem är att jag känner skuldkänslor när jag tackar nej till något. Jag behöver alltså inte få höra att jag är en bangare nu, eller att jag aldrig har tid att ses. För jag mår dåligt och behöver få min tid. Men jag uppskattar och vill absolut inte att ni ska sluta fråga mig om jag vill följa med på saker, för det är väl kanske det som är min farhåga.


De här + 4 andra tabletter ska jag äta varje dag.


AIX DEL 5

27 april.

Dagen fick bli en riktig softardag. Man blev så trött av all värme! Vi gick och handlade på oss massa ostar,baguetter, melon och frukostprylar, sedan hade vi världens godaste brunch på hotellrummet.
Jag satt och skrev mycket innan vi mötte upp Hanna när hon slutat skolan. Vi gick och handlade lite för att laga middag i hennes lägenhet. Det är ganska svårt att hitta i affärerna, man hittar inte alltid det man behöver. Jag lagade mat till mina sötisar och vi drack vindrinkar.  Vi åt lite ost till efterrätt och Hannas rumskompisar kom hem.  De var hur trevliga som helst. En tyska och en fransyska. Vi babblade på om allt. Tyskan berättade om en speciell tradition i norra Tyskland som var jätteintressant!  Kvällen/natten mellan 30 april – 1 maj så går tjejerna ut tillsammans. Under tiden går killar och hugger ner björkar och klär dem i färgglada tygband. De sätter sedan björken utanför huset till den tjej de vill uppvakta. I trädet ristar killen in sina initialer. När tjejen vaknar ser hon trädet och får en månad på sig att lista ut vem beundraren är. Lyckas hon inte lista ut det, kan killen komma och kräva en back öl av pappan i familjen som de sedan delar på. Det är ju bara så kul!
Efter lite vin så begav sig Hanna, Björn och jag till ett ställe som heter Brigand. Vi mötte upp hennes klasskompisar för en öl innan vi begav oss till Le Sunset. Det var svensk pop-kväll där. Vi dansade lite och hade det trevligt.


Jag lagar middag åt Björn och Hanna. Jag ser ganska brun ut, men dessvärre även dubbelt så stor ut.


Jag och Hanna.


Kvällen avsluades med dans

AIX DEL 4


26 april.
Jag satt inne och skrev mycket. Sedan mötte vi upp Niklas, Hannas klasskompis. Vi tog en fika och jag intervjuade honom till min text. Vi blev uppraggade av några kristna som ville peka ut textrader i bibeln som bevis för att man måste tro, annars får man inte träffa sina närmaste när man dött.  Vi sa nej tack. Jag och Björn begav oss till den stora teatern. Det är fantastisk utsikt där, man ser ut över hela staden. Där hängde lite tonåringar och hånglade, det var gulligt.  Jag har varit där uppe förra gången jag var i Aix, så det var kul att visa Björn.  Sedan gick vi och åt middag innan vi gick hem och tog det lite lugnt. Sedan blev det en kvällspromenad runt i staden. Jag fotade massor.

 

Så här kan jag se ut.

Björn spanar ut från taket på teatern.

Vi kunde till och med vara med på kort tillsammans.


PROVSVAR...?

Fick ju inga provsvar sist från läkaren. Men nu ringde de här om dagen och sa att provsvaren hade kommit. De ville att jag skulle komma dit så fort som möjligt. Så nu ältar jag det i huvudet. Dödsdom? Eller finns det inget fel på mig? Är allt inbillat?

Usch. Nu är jag nervös. Om en halvtimme är det dags.

HÅR!

Jahapp. Då har jag väl halvt och halvt bestämt mig för att färga håret ljusare nu till sommaren. Jag trivs bra i min mörka hårfärg, jag gillar den supermycket. Tyvärr bleks mitt hår så mycket och redan under veckan i Frankrike har mitt hår blivit alldeles blekt. Det är inte så snyggt. Jag satsar nog på en ljusare färg tills oktober.

Nu ska jag åka och hämta Björn på jobbet. Sedan blir det IKEA och lite affärer. Keep out alla småbarnsmorsor!

Mitt hår har sett ganska likadant ut genom åren.


Min kusse Emma och jag. Blond redan då.


Ett gäng år senare.


Lite senare. Här med tänder.


Skolfotot i nian.


2004.


2006.


Haha, vilket poserbild! Skyller på att jag fotade frisyren.2007 i alla fall.

Sjukt långt hår.


Sen blev det så här kort Oktober 2008. Fram.

Bak

Sen hade jag en period där håret typ växte lite, sen klipptes osv osv.


Sen blev det rött ett tag.


Sen blev det möörkt..

Så, back to being blond? Ett tag i alla fall. Lite blond.

AIX DEL 3

25 april.
Vi möter upp Jas´ för lunch. Det var supergott. Sen träffar vi de svenska tjejerna och sitter på ett café halva dagen. Det var karnival i staden. Alla barn och många vuxna var utklädda till prinsessor,spiderman och annat. Det var ett stort karnivaltåg och alla sprutade serpentin och konfetti på varandra. Det blev ett litet konfettikrig vid vårt bord som passerande barn hängde på. Sedan kände vi att det nog var läge att gå. Jag och Björn gick till hotellet och tog det lite lugnt, bytte om. Sedan åt vid middag och tog ett glas rött. Hannas kille hade kommit under dagen så vi mötte upp dem efter middagen. Vi gick till ett ställe där man kan röka vattenpipa. De serverar bara te och kakor, och hela stället är fyllt med kuddar. Vi slog oss ner hos Hannas klasskompisar på golvet. Vi drack te, pratade och rökte lite vattenpipa. Det var otroligt lugnt och harmoniskt där. Vi satt i flera timmar. Jag och Björn förstår ingen franska. Hannas kille förstår ingen svenska. Så det blev mest engelska men halvt på svenska och franska också. Mångkulturellt.  Vi stannade hela kvällen tills vi var så trötta att vi alla beslöt oss för att gå hem.

 

 


I början av karnivalen.

Tuttut.

Häng på Le festival


MINNEN

Vi ses ganska ofta, men jag saknar er ändå. För det är inte som förut. Jag önskar bara att jag slapp känna mig skyldig.


AIX DEL 2

24 april.
Vi vaknade ganska tidigt och bara låg och slöade. Sedan mötte vi upp Jas´ och promenerade lite. Vi gick till marknaden och handlade croissant,baguetter,melon,god korv, ost, juice, äpplen och avokado. Sedan hade vi världens godaste brunch på Jas´ balkong. Det var kul att se hur han bor. Jag var här i november men då bodde han i en annan lägenhet. Den nya lägenheten delar han med Jan som jag också har träffat tidigare. Det är en lägenhet i tre våningar, med ett rum på varje våning. Väldigt speciell. Det var en underbar utsikt över takåsarna.
Efter vår härliga brunch mötte vi upp Hanna och Ellen. Både Hanna och Ellen gick i min gymnasieklass. Ellen bor för tillfället utanför Nice, men passade på att komma till Aix.  Vi promenerade och fikade. Solen låg på.
Sedan var det dags för mig och grabbarna att gå hem till Mark och Alex. Vi skulle kolla hockeyn såklart! Det var en rätt märklig känsla. Där satt vi, framför en avgörande match, i södra Frankrike och såg vårt Djurgårdens IF. På ett sätt hade man för stunden kunnat göra allt för att få vara på plats. Samtidigt som distansen var ganska skön, det var redan mycket nerver.  Tyvärr gick det som det gick. Men jag är så otroligt stolt över Djurgården hockey. Det har varit en fantastisk säsong.
Efter matchen gick vi och handlade lite mat och lagade till hos Jas´. Vi drack lite vin och senare kom Hanna och Ellen över också. Sedan kom det ett gäng med svenskar och amerikaner. Det var trevligt! Jag och Björn orkade dock inte gå ut denna gång heller, eftersom vi kände oss lite halvkassa.


Killarna handlar det sista på Petite Casino.

 


Bruuunch!

Streamad match!


Förfest i Jas´ och Jans lägenhet.


TA HAND OM ER.

En 19-årig tjej hittades död på Södermalm i helgen. Polisen vet inte dödsorsaken, så det kan vara mord, men det kan också bara vara en olyckshändelse. I vilket fall som helst så är det fruktansvärt. Det är oerhört tragiskt.
Jag antar att jag blir så berörd av sådana här fall, likt det i Stureby i somras, för att jag själv är ung tjej och många av mina vänner. Jag blir så orolig. Det skulle kunnat hänt någon av mina vänner eller någon av mina kusiner, eller deras kompisar. Jag har några gemensamma vänner med henne och jag skänker en tanke till hennes familj och vänner.

Jag vet inte riktigt vad jag vill säga förutom att jag vill att ni alla ska ta hand om er. <3


Vila i frid Chantal Allen.

AIX DEL 1

Tänkte dela med mig av min resa till Frankrike. Dag för dag.

23 april.
Vi landade 20.30 i Marseille och lyckades precis pricka in bussen till Aix-en-Provence. När vi kom fram så mötte Jas´ och Hanna oss. Det blev ett kärt återseende.  De följde oss till hotellet där vi i princip kastade in väskorna,bytte kläder och drog ut på stan. Jag,Björn och Jas´ handlade öl och vin, innan vi gick hem till en fransman på förfest. Det var mycket folk. Fransmän och amerikanare. Där varvades rosa shots med mer suspekta substanser. Vi höll oss till vår alkohol. Vi träffade Alex och Mark, som båda varit i Sverige ganska nyligen och kollat lite hockey med oss. Efter en stund var vi alldeles för trötta, båda med feber,snuva och halsont. Vi gick tillbaka till hotellet och däckade.